NEREDE BİZİM ALTINLAR(GOLD)!!!!

YAV HER TAŞIN ALTINDANDA  İNGİLTERE ÇIKARMI BİRADER!!


 Son günlerde  Attın hesabı,Altını getir ,yastık altında 4000 ton atıl altın var bunları ekonomiye kazandırmak lazım cinsinden sözleri çok duymuş olmalısınız. Oysa bizim altınlar İNGİLTERE' ye uçmuş haberimiz yok!

Şimdi öncelikle şunu söyleyelim ki Türkiye’nin 490 ton olan altın rezervini İngiltere’ye altın rezervinin 2 taksit halinde (400+50 ton)şeklinde gönderildiğini duyanlar ilk başta çok şaşırmış olabilir. Hatta “Bu nasıl olur altınlarımızı nasıl verirler İngiliz’e” de demiş olabilirler.
Dünya’da ülkelerin bastıkları paralarının karşılığını altın esas olarak Merkez Bankalarında bulundurma prensibi 1800’lerin başında yıllarda ilk olarak ABD tarafından uygulandı ve daha sonra tüm Dünya tarafından kabul gördü. Ancak 1.Dünya Savaşı sonrasında işler tersine dönüvermiş .Sonra  sonrası Dünya Savaşının yarattığı ekonomik tahribat sonrasında tüm Dünya ülkelerinde enflasyon ciddi oranda arttı. Vatandaşlar ellerindeki kağıt paralar ile Merkez Bankalarının kapısına dayanıp parasının altın karşılığını istemeye başladı. Onlara vermezük diyen birisi olmayınca da Merkez Bankaları bu baskıya daha fazla dayanamadılar ve kağıt paranın altın karşılığı esasını kaldırdıklarını açıkladılar. Sadece ABD hariç. ABD para biriminin değerini 35 Dolar = 1 Ons altın olarak sabitledi. Ve parası karşılığı altın tutmaya devam etti.2. Dünya Savaşı’nın ardından ise Dünya’da kartlar yeniden karılırken ortaya çıkan 2 yeni süper güç oluşmuş, Dünya ABD ve SSCB arasında tercihini yapmış safını belirlemişti. Ancak tüm dünya başlayan “soğuk savaşın” her an sıcak savaşa dönüşme endişesi ile diken üzerinde yaşıyordu.İşte tam da bu noktada 2.Dünya Savaşı’ndan perişan çıksa da hala ciddi külçe altın rezervi olan gelişmiş ülkelerin “Altın Güvenliği” endişesi ortaya çıktı. Zira bu altınlar her an yaşanması olası yeni bir savaş esnasında güvende ve ulaşılabilir olmalıydı. İşte tam da bu nedenle 1946 yılından itibaren Dünya’da ciddi miktarda külçe altın rezervi olan ülkeler bu altınlarını olası bir savaşta kendilerinden “daha güçlü” ve “daha güvenilir” olduğunu düşündükleri 3 ülkeye depolamaya başladılar…
  • Bu 3 ülke İngiltere, ABD ve Fransa oldu… Ancak özellikle Batı Avrupa ülkeleri altınlarını büyük ölçüde İngiltere’de saklama yöntemini tercih ettiler. Kimi ülkeler Almanya gibi hem ABD hem Fransa’da altın depoladı.Peki bu esnada bizde durum neydi? Türkiye ne yapıyordu? Öncelikle biz gelişmiş ülkeler “Para karşılığı altın biriktirme” prensibini uygulayıp, Merkez Bankaları’nda altın stoku yaptığı dönemde bırakın “gelişmiş ülkeyi” Osmanlı’nın çöküş, Cumhuriyetin “emekleme yıllarını yaşadık. Türkiye Merkez Bankası altın stok rezervi miktarını hızla yukarıya çekti… Tarihler 2016’ya geldiğinde bu miktar 490 ton altına ulaştı.
  •  
     
    2016 uluslararası kredilendirme kuruluşları notlarımızı düşürüp, uluslararası bankalar kredi musluklarını kesince ve son darbe olarak Körfez sermayesinin akışı da kesilince naptık sizce???
     
    Küresel finans çevreleri Türkiye’nin acil kredi ihtiyacını çözmek için altın rezervinin %72’lik kısmını teşkil eden 400 TON, sonrasında da 50 TON daha altının İngiltere’deki BANK of ENGLAND’ın kasasına “emanet” bırakılmasını istediler.Yoksa savaştan falan korktuğumuz yok. Ama parada suyunu çekti..
    Şimdi bakınız bu “emanet” ibaresi çok önemli ve kritik. Floodumuzun başında aslında bir devletin güvendiği 3. bir başka devlete altınlarını transfer etmesinin doğal olduğunu ifade etmiştik. Ama orada bir “Altın depolama ve güvenliği” hizmeti söz konusu.Yani bu şekilde 3. bir ülkeden “Altın depolama ve güvenlik” hizmeti alan devlet bunun bedelini ödeyerek bu hizmeti satın alıyor.
    Ama bizim altınlarımız “Depolama ve güvenlik” hizmeti karşılığı BANK of ENGLAND kasalarına gitmedi… Resmi açıklamada “Emanet” olarak gittiği ifade edildi.
    Bu kibarca şu demek: “Biz sizin varlıklarınızı yahut merkez bankanızdaki paranızı TL”rezerv para” olmadığı için teminat olarak kabul etmiyoruz. Nakit kredi için altınlarınızı ipotek olarak alıyoruz” (iimiş)
    “Dış borca karşı altınları rehin aldılar?” Hayır, Dış borca karşı değil, Zaten 450 ton altının değeri dış borcu karşılamıyor.Yeni kredi vermek için rehin aldılar. Her kredi miktarını bizim verdiğimiz 450 ton altının ederinden düşecekler.Verdikleri krediler ise sadece dış borç faizlerini döndürmemizi sağlayacak.
    Türk TL’si “rezerv para” statüsü taşımadığı için eli kolu bağlanan Türkiye kredi alabilmek için 2 parti halinde 450 TON altını “diplomatik dille ” BANK of ENGLAND’a “emanete” bırakmaya aslında ise “rehin vermeye”razı olduk. (iimiş)
     
    Merkez Bankası’nda döviz rezervi tükenme noktasında… Altın rezervimizin %72’Sİ İngiltere’de İPOTEKLİ…
    Bu durumda Türkiye karşımıza şöyle bir tablo çıkıyor: Türkiye’nin “İPOTEK” ettirdiği altın miktarının rakamsal değeri belirlenecek. Ve Kreditörler yüksek faizler ile bu bedelden düşülmek üzere Türkiye’ye azar azar kredi verecekler.
    İngiltere’ye giden altınlardan sizce geri gelir mi??? (Tabi tabi). O altınlar bir daha geri gelmez. Kaldı ki İngiltere zamanında parasını peşin verdiğimiz Sultan Osman ve Reşadiye Savaş Gemileri’ne el koyup vermemiş, 100 yıllığına “kiraladığı” Kıbrıs’ı ilhak etmiş bir devlet.
     
     Almanya’ya bakalım isterseniz… Almanya 2. Dünya Savaşı sonrası ekonomi ve savunma alt yapısı ABD tarafından dizayn edilmesinin de etkisi ile altınlarının büyük bölümünü ABD’ye, bir kısmını ise Fransa;’ya “depoladı” Dikkat ediniz “Depoladı” bizim gibi “emanete” vermedi.Peki şimdi ne yapıyor Almanya. Normal şartlarda Almanya’nın ABD ve Fransa ile olan “Altın depolama ve güvenlik” sözleşmesi 2020’ye kadar devam etmekteydi. Ancak Almanya beklenmedik şekilde altınlarını geri çekmeye başladı.Almanya ABD’de bulunan altın rezervlerinin 120 tonunu, Fransa’da bulunan altın rezervlerinin ise 111 tonunu Almanya’ya geri transfer etti. Londra’da bulunan 445 ton altının ise İngiltere’de kalmasına karar verildi.
    Bütün Milletler Altınlarını depoladıkları ülkelerden geri çağırırken eh bizde Altınlarımızı geri verin diyeceğiz/dedik ama ses var mı yok mu hala haber yok!
    Bu arada Türkiye Altın rezervi açısından 12 sırada görünüyor. Tabi birincisi 9000 tonla Amerika ve Rusya sıralamayı takip ediyor. Umarım İngiltere Altınlarımızı geri verir...Yoksa kalan 40 ton altınımızla sıralamada 80 sıraya düşeriz ..
     
     

    Yorumlar

    Bu blogdaki popüler yayınlar

    LEO TAXİL VE SİLME ALETİ TAKSİL ARASINDAKİ BAĞLANTI!