Ayırlı Haftalar kuzenler…

       Bu haftaki gonumuz İNANMAK… Ooo İnanç deyince hepicazımız Müslümanız Elhamdülillah... Ona şüphemiz yokta.  İnanmak insanın doğasında olsa gerek ki ,bu kadar din dünyada var olagelmiş . Gelin bu hafta Dünyada yaşayan İLGİNÇ birkaç dini birlikte tanıyalım.

İlki; Yaohnanen Dini; Güney Pasifikte küçük bir ada olan Tanna adasındaki yerliler, Hani bizim İngiliz Kraliçe 2. Elizabeth var ya onun eşi prens Philip’i tanrıları kabul etmektedir. 1974 yılında prensin bir gezisi sırasında orada olan Tanna kabilesinin liderlerinin elini sıkması ile başlayan bu din, her sabah ve akşam yapılan tapınmalar ile halen devam etmektedir.


           “Yav bir İngiliz Kralına da tapılır mı diye soracaksınız… Çevrenize bir bakın. Bundan çok daha komik inançta gizli Yaohnanen dinine sahip insanlar göreceğinize eminim. Ne krallara ne sultanlara tapıyorlar haberleri yok.”

               Dur daha bitmedi. Daha komiğide var hani bizim Futbolcu Maradona varya. Onunda bir dini var. İsmi Maradonna Dini. Yav adamların Arjantin’de Kilisesi bile var adamların.  Arjantin’de Rosario kentinde kurulan ve Arjantinli efsanevi futbolcu Diego Armando Maradonna’ya tapan bir topluk bunlar. Kendilerine Diegorian ismini veren bu topluluk, yılbaşını Maradonna’nın doğduğu gün olarak sayıyorlar.



 Bu dinin kutsal kitabı Maradonna’nın hayatını anlattığı biyografidir. Maradonna’yı futbol oynadığı dönemde çalıştıran kişilerse havariler olarak kabul ediliyor. Bu dinde Arjantin de ve Avrupa’da hızla yayılmakta.
“Bunlar uçmuş ya da kafayı sıyırmış diyorsunuz değil mi. Bence öyle değil. Gençliğe bir bakın Beyonce, Madonna,Justin Biber klise kursa koşacak o kadar boş bir gençliğimiz var ki. Deneme bedava...”

En meşhuru ise İneklere tapan Hinduizm ise bilmeyeniniz yoktur. Adam bizim yemek için bulamadığımız tezek üreten fabrikaya tapıyor.



Yav bunlarda da hiç akıl mı yok  Dediğinizi duyar gibiyim. Yo içlerinde Doktor, Mühendis, Aktiristinden tutunda Atomu parçalayan adama kadar gördüğün ineğe basbayağı tapıyor. Ahh Ah iyi ki bizde yok deme. Bizde de o kadar çok Gizli Hinduist var ki. BULDUKLARI HER İNEĞE TAPIYORLAR farkında diller.
Tabi taparken de ne alaka biz tapmıyoruz. O bir VESİLE diyorlar..yiyim sizin vesilenizi..bildiğin tapıyorsun farkında dilsin!

Kimin neye inandığı önemli değil. İslam Peygamberi demiş ki
“Ben güzel Ahlakı tamamlamak üzere geldim.” diğer bütün dinlerin peygamberleri de ayni konu üzerinde durmuş. İnsanların neye inandıkları değil ne olduklarına bakmak gerekli.
Mesela ben dün gece 50 yaşımda Barcelona Futbol kulübüne forvet olarak transfer oldum desem... İnanmadın dimi.  Oruç yemeyen, ama haram yiyenden Müslüman olacağına inanıyorsun da bana neden inanmıyorsun? Ayıp ayıp.


VİCDAN, MERHAMET, AHLAK, ERDEM duygusu olmayandan,
 Eline, Diline, Beline sahip çıkmayanından inanç sahibi olamaz.
Neye İnanırsak inanalım ama İnancımız karşısında komik duruma düşmeyelim yeterli... O zaman kesinlikle vicdan, merhamet,doğruluk cennetine gireceğimize eminim...
şimdiden ayırlı bayramlar..





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

LEO TAXİL VE SİLME ALETİ TAKSİL ARASINDAKİ BAĞLANTI!